Uli Westphal - Transplantation

poster-uli-westphal-transplantation-web.pdf (2.7 Mb)

12 juli – 31 augustus 2014

Opening: Zaterdag 12 juli, 17:00 – 19:00 uur, met tomatensoep van Kromkommer

De Duitse kunstenaar Uli Westphal transformeert Stedelijk Museum Bureau Amsterdam deze zomer tot een kas, waarin meer dan zestig bijzondere tomatenplanten worden gekweekt. Deze buitengewone collectie schetst de evolutie van de tomaat van een wilde plant tot een industrieel product. De verzameling bevat eeuwenoude, precolumbiaanse voorlopers van de moderne tomaten, en traditionele tomatenrassen vanuit alle delen in de wereld, maar ook veredelde, industriële soorten, zoals de eerste tomaat die gekweekt is voor volledige mechanische oogst. Als de tomaten in SMBA rijp zijn, kunnen bezoekers de unieke smaken en texturen proeven, leren om zaadjes uit de tomaten te extraheren en te bewaren, en zelfs een tomatenplant adopteren. Het project past perfect in de ruimte van SMBA met zijn transparante overkapping, waar tijdens de komkommertijd de temperaturen vaak tot kasniveau oplopen.
lees verder..

I Knew Such Lovely Pictures & The Cave of the Hermaphrodite

Matthew Shannon & Adam Ulbert

25 juni – 29 juni 2014

Opening: woensdag 25 juni, 18:00 – 21:00 uur

Stedelijk Museum Bureau Amsterdam ontvangt Matthew Shannon en Adam Ulbert tijdens A Festival of Choices, georganiseerd door het Master of Fine Arts programma van het Sandberg Instituut. Als onderdeel van hun afstuderen tonen Matthew Shannon en Adam Ulbert hun werk voor vijf dagen in de tentoonstellingsruimte van SMBA. Beide kunstenaars hebben de kwaliteiten en kenmerken bestudeerd die vaak als basis dienen om de mens te onderscheiden van objecten en de natuurlijke wereld. Zij bevragen deze opsplitsing tussen personen en andere entiteiten, en overwegen manieren om deze tegengestelde categorieën te herenigen met gebruik van film, beeldhouwkunst en een breed scala aan andere items. Hun werken verkennen de grenzen van de mens en creëren intieme relaties tussen het menselijke en niet-menselijke, door bijvoorbeeld de nadruk te leggen op de chemische elementen waar zowel mens als object uit bestaan.
lees verder..


Transfigurations
1 maand geleden - 20/06/2014

MACBA Capella, Barcelona

Opening: donderdag 19 juni van 19:30 – 22:00 uur

In de context van de Transfigurations tentoonstelling georganiseerd als onderdeel van het MeLA onderzoeksproject European Museums in an Age of Migrations, presenteert Stedelijk Museum Amsterdam twee performances van Quinsy Gario. Elementen van Zwarte Piet is Racisme worden getoond in een installatie. Daarnaast voert Gario zijn nieuwste performance A Village Called Gario op. Lees meer…

A Village Called Gario wordt op 18 september 2014 opnieuw opgevoerd in het Stedelijk Museum Amsterdam als opening van de tentoonstelling ‘How Far How Near’.

Dit project is een samenwerking met het Curating Contemporary Art Programme van het Royal College of Art in London, met financiële steun van MeLa.

BOEKPRESENTATIE: 11
2 maanden geleden - 19/05/2014

Met een gesprek tussen Lynn Berger, Elisa van Joolen, José Teunissen, en moderator Sanne Oorthuizen

Woensdag 28 mei 2014
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: SMBA, Rozenstraat 59, Amsterdam
Voertaal: Engels

Toegang is gratis
rsvp: mail@smba.nl


Op woensdag 28 mei verschijnt de 11”x17” Reader van Elisa van Joolen. De reader bundelt een reeks reflecties op het project 11"x17" , geschreven vanuit verschillende invalshoeken, met bijdragen van Lynn Berger, Pascale Gatzen, Ruby Hoette, Alexandra Landré, en José Teunissen.
lees verder..

Nieuws Archief