Algorithmic Rubbish: Daring to Defy Misfortune

smba-newsletter-142.pdf (588 Kb)

4 juli t/m 23 augustus

Opening zaterdag 4 juli, 17:00 uur

Met openingstoespraak door Margriet Schavemaker (hoofd collecties en wetenschappelijk onderzoek Stedelijk Museum)

Gasturator: Annet Dekker

Met: Blast Theory, James Bridle, Constant Dullaart, Femke Herregraven, Jennifer Lyn Morone, Matthew Plummer-Fernandez, Template, Suzanne Treister

De schokkende openbaringen van Edward Snowden en vele andere privacykwesties op internet maken duidelijk dat internet en digitale media niet door iedereen op een veilige en gelijkwaardige manier gebruikt kunnen worden. De tentoonstelling Algorithmic Rubbish: Daring to Defy Misfortune – een automatisch gegenereerde titel – laat zien hoe kunstenaars met precisie en op humoristische wijze gebruik, en soms misbruik, maken van dezelfde mechanismen en strategieën die overheden en bedrijven toepassen. Ze reageren op een positieve en opportunistische manier op de vaak onzichtbare maar vergaande ingrepen op ons leven door het heft in eigen handen te nemen. De kunstenaars profiteren van de bestaande infrastructuren, het onlogische gedrag van algoritmes, de beschikbare data en omzeilen en overstijgen slecht gedefinieerde of functionerende wetgeving.


lees verder..


Presentaties van Anna Dasovic en Robert Dulmers in SMBA en Castrum Peregrini
2 maanden geleden - 31/05/2015

Datum: zondag 31 mei 2015
Voertaal: Engels
Entree: gratis
Reserveringen: via mail@smba.nl

14:00 uur performance-lezing Anna Dasovic in Castrum Peregrini, Herengracht 401
15:00 uur presentatie van Robert Dulmers in SMBA, Rozenstraat 59

Stedelijk Museum Bureau Amsterdam en Castrum Peregrini organiseren een gezamenlijk evenement op 31 mei om een brug te slaan tussen hun tentoonstellingen “Resolution 827”en “exclude/include. Alternate Histories” die allebei gaan over traumatische en onderdrukte geschiedenissen. Kunstenaar Anna Dasovic, die aan beide tentoonstelling meedoet, presenteert haar performance-lezing Before the Fall there was no Fall in Castrum Peregrini. Journalist en schrijver Robert Dulmers geeft een presentatie over zijn recente publicaties over de val van Srebrenica in SMBA. Dr. Erna Rijsdijk zal vanuit haar positie reageren op beide presentaties. Hierna gaan allen met elkaar in een gesprek dat wordt geleid door Lars Ebert (Castrum Peregrini) en Joram Kraaijeveld (SMBA).
lees verder..

Nieuws Archief