Ruti Sela

smba-nieuwsbrief-140.pdf (602 Kb)

8 februari t/m 29 maart 2015

Opening: zondag 8 februari, 16:00 – 18:00 uur met een toespraak door Joshua Simon, directeur van Museums of Bat Yam

NB: De tentoonstelling is al vanaf 7 februari te bezoeken

Met videodocumentatie en intense persoonlijke betrokkenheid in verschillende uit het leven gegrepen situaties onderzoekt Ruti Sela thema’s als gezag, seksualiteit en nationaliteit. Met deze strategie verkent ze autoriteit in menselijke relaties voor het oog van de camera, en met de macht van de camera. De camera blijkt zowel een opnameapparaat te zijn dat Sela’s relaties met anderen documenteert, als een dwingend instrument dat de omgang met anderen bemiddelt en zelfs een strijd om erkenning en dominantie veroorzaakt. De tentoonstelling, het eerste retrospectief van Sela’s werk, is een samenwerking met Museums of Bat Yam (MoBY) in Tel Aviv. Met Maayam Amir initieerde Ruti Sela in 2009 het Exterritory Project, een alternatief platform voor artistieke uitwisseling buiten de grenzen van natiestaten. Het symposium in het Stedelijk Museum Amsterdam op 15 maart geeft een verder vervolg aan hun onderzoek naar het extraterritorialiteitsbeginsel in een interdisciplinaire context.
lees verder..


Tentoonstelling ‘This is the Time’ opent in Beirut
2 dagen geleden - 26/03/2015

Tentoonstelling: 26 maart - 25 juli 2015
Opening: donderdag 26 maart 18:00 – 21:00 uur
Locatie: AUB Byblos Bank Art Gallery, Ada Dodge Hall

Als onderdeel van Global Collaborations presenteert AUB Art Galleries in Beirut de tentoonstelling This is the Time. This is the Record of Time. Deze tentoonstelling vond eerder plaats in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling op 26 maart vinden er enkele performances plaats. Op 27 en 28 maart vindt het symposium ‘Thinking about Time’, georganiseerd door de American University of Beirut, plaats. Later in het jaar publiceert AUB Press een uitgebreide catalogus over het project dat geïnitieerd is in het kader van het langlopende project Global Collaborations.
lees verder..

Het Exterritory Project Symposium
13 dagen geleden - 15/03/2015

Datum: 15 maart 2015, 14.00 – 17.30 uur
Locatie: Teijin auditorium, Stedelijk Museum
Voertaal: Engels
Toegang: Entreeprijs Stedelijk + € 2,50
Reserveren: via reservations@stedelijk.nl

Met trots presenteert SMBA het Exterritory Project Symposium, in nauwe samenwerking met het Stedelijk Museum. Dit symposium brengt kunstenaars, wetenschappers en curatoren samen om nader in te gaan op het idee van extraterritorialiteit: een conceptuele ruimte buiten de wettelijke grenzen van natiestaten, en buiten de fysieke geografische opdeling van de wereld. Het symposium komt voort uit het Exterritory Project, dat werd opgestart door het kunstenaarsduo Ruti Sela & Maayan Amir.
lees verder..

Nieuws Archief