Presentatie Blind Spots

3 juni 2008

Op 6 juni wordt op Art Basel tevens het boek Blind Spots officieel gepresenteerd door uitgever JRP|Ringier in samenwerking met SMBA en het Yamaguchi Center for Arts and Media (YCAM). Het is de eerste grote overzichtscatalogus van het werk van Fischer / El Sani. Het boek behandelt negen van hun recente, meest ambitieuze projecten: films, installaties en fotowerken over de ontmanteling of herbestemming van ideologisch beladen gebouwen uit de tijdperk van het modernisme en de heropleving van modernistische architectuur. Voorbeelden van zulke gebouwen zijn, naast het Viñoly-gebouw, onder meer het Palast der Republik in Berlijn en de oude Bibliothèque Nationale in Parijs.

Tot de auteurs van het boek behoren Jennifer Allen, Jeroen Boomgaard, Boris Groys, Hou Hanru en Gabriele Knapstein. De redactie van de catalogus berustte bij Jelle Bouwhuis, Nina Fischer en Maroan el Sani. De vormgeving is van Mevis en Van Deursen.

De presentatie vindt plaats op vrijdag 6 juni, van 11.00 tot 13.00 uur in Art Basel, hal 2.1, stand Q3 (Galerie Eigen+Art).

Meer informatie