Clemens en August in SMBA

Winkel geopend van 11.00 tot 20.00 uur

8 oktober - 10 oktober 2010

Het modelabel Clemens en August doet met zijn tournee dit jaar ook Stedelijk Museum Bureau Amsterdam aan. Gedurende drie dagen, in het weekend van 8, 9 en 10 oktober 2010, biedt SMBA ruimte aan de nieuwe dames- en herencollectie compleet met paskamers en verkooppunt.

De kleding van Clemens en August is uitsluitend verkrijgbaar op de locaties van haar internationale tournee. Met dit toerconcept vermijdt het modemerk de dure overheadkosten die gepaard gaan met standaard verkoopmethoden, zoals winkelhuur en distributie. Ieder seizoen doet de collectie een galerie of museum aan van een grote stad. Zo vindt Clemens en August zijn publiek dit najaar onder meer via instellingen als Witte de With in Rotterdam, Artists Space in New York, Museum Ludwig in Keulen en de Kunstverein in München – de stad die tevens de thuisbasis is van dit modeconcept van Alexander Brenninkmeijer.

SMBA fungeert nu als de uitvalsbasis van Clemens en August in Amsterdam. De huuropbrengst zal ten goede komen van het tentoonstellingsbudget.

Meer informatie op Clemens en August