Publicaties

Space for Books, Nieuwsbrieven, Persreacties

In deze sectie vindt u drie verschillende soorten publicaties. Onder het kopje Space for Books vindt u verschillende uitgaves, welke in samenwerking met SMBA tot stand zijn gekomen. Hier kunt u meer lezen over de verschillende publicaties en is het mogelijk deze te bestellen.

Naast boeken en andere publicaties verschijnt er voorafgaand aan iedere tentoonstelling een nieuwsbrief. Deze verschaft informatie betreffende nieuwe tentoonstellingen, openingen, lezingen en andere evenementen van het SMBA. Om de brieven te kunnen lezen kunt u optie Nieuwsbrieven kiezen, u kunt zich ook inschrijven via E-mail Nieuwsbrief en de brief vrijblijvend ontvangen.

In de onderverdeling zijn ook Persreacties te lezen. Dit zijn berichten uit diverse tijdschriften, kranten Etc. die verslag hebben uitgebracht over de evenementen die plaats vonden in SMBA.


Boekenaanbieding

Publicaties van hoge kwaliteit

SMBA hecht belang aan de uitgave van publicaties. Het SMBA geeft kritische, beschouwende, aantrekkelijke en relevante publicaties uit die gerealiseerd zijn in samenwerking met vakmensen.

Onder recent verschenen publicaties, die zeer de moeite waard zijn, valt het boek REHAB van Ben Laloua / Didier Pascal, gepubliceerd ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het SMBA. Onlangs is ook de eerste grote oeuvrecatalogus van het Berlijnse kunstenaarsduo Nina Fischer & Maroan el Sani, die ook in SMBA exposeerden, van de pers gerold. Dit laatste boek bevat onder meer bijdragen van Boris Groys, Gabriele Knapstein, Jeroen Boomgaard en Jennifer Allen.

Voor een uitgebreid overzicht van alle verschenen publicaties klik hier.

Om publicaties te realiseren hebben we uw steun nodig. Iedere bijdrage is welkom om aan de voorfinanciering van de publicaties te voldoen. SMBA doet een beroep op u voor een jaarlijkse contributie.

Voor een bijdrage van 25 Euro krijgt u 50 % korting op alle publicaties. Voor een bijdrage van 75 Euro of hoger krijgt u alle publicaties van SMBA gratis thuisgestuurd.

Klik hier voor het aanmeldingformulier

PROJECT 1975 Contemporary Art and the Postcolonial Unconscious

NU IN DE WINKEL!

PROJECT 1975

Contemporary Art and the Postcolonial Unconscious

Verkrijgbaar bij:

* SMBA
* Stedelijk Museum Amsterdam
* black dog publishing

Project 1975 begon als een tweejarig project van Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. De relatie tussen de hedendaagse kunst en het postkoloniale wordt immers steeds relevanter in een context van een toenemend globaliserende kunstwereld. Onderliggende vraagstellingen van het project waren bijvoorbeeld: Hoe kijken kunstenaars aan tegen het koloniale tijdperk en de hedendaagse gevolgen daarvan? Heeft het kolonialisme zijn weerslag gehad op de kunst en de kunstinstituties en zo ja, hoe? Wat vervangt de stilzwijgende omarming van de multiculturele normalisatie van de jaren '90? Deze vragen hebben veelzijdige artistieke en kritische reacties ontlokt, die nu gepresenteerd worden in het onlangs verschenen boek Project 1975 - Contemporary Art and the Postcolonial Unconscious.
lees verder..