Flying Boxes etc.

Een lezing/performance door Christoph Westermeier

Zondag, 12 augustus 2012

17:00 – 18:30 uur

Aanstaande zondag wordt de tentoonstelling ‘The Memories Are Present’ afgesloten met Flying Boxes etc., een lezing/performance door Christoph Westermeier. Tijdens dit evenement illustreert en becommentarieert Westermeier de ontwikkeling van de objectfotografie in de afgelopen 60 jaar. De aandacht wordt gericht op absurde beeldcomposities, dolende schaduwen en vliegende objecten op ansichtkaarten, boekillustraties enzovoorts.

Flying Boxes etc. belicht het artistieke werkproces dat voorafgaat aan de werken die Westermeier uiteindelijk in tentoonstellingen presenteert. Speciaal voor ‘The Memories Are Present’ maakte de kunstenaar de installatie Barbarian & Classics. Dit werk bestaat uit foto’s van postkaarten en ander ‘gevonden’ beeldmateriaal van objecten uit diverse museumcollecties. Westermeier heeft dit beeldmateriaal nogmaals gefotografeerd, maar hierbij heeft hij zijn eigen, uiteraard subjectieve, eisen toegepast. Kort gezegd beklemtoont Westermeier met zijn werk juist zulke technische fouten die professionele objectfotografen vaak willen vermeiden of verdoezelen door middel van beeldmanipulatie.

Zondagmiddag is de laatste kans om Westermeier’s Barbarian & Classics installatie in het kader van ‘The Memories Are Present’ te zien. De tentoonstelling omvat verder een installatie van Artun Alaska Arasli en een selectie werken van Pauline M’barek.

De voertaal van de lezing/performance is Engels.