Rondleiding over 'Tala Madani - The Jinn' door Arnisa Zeqo

Zondag, 5 februari 2012

Start om 14:00 uur, tot 15:00 uur.

Entree gratis, reserveren gewenst via mail@smba.nl

Op de laatste dag van ‘Tala Madani - The Jinn’ geeft Arnisa Zeqo een rondleiding over de tentoonstelling. Een kenmerk van Madani’s werken is hun vermogen de voorstellingskracht van de beschouwer in uiteenlopende richtingen te sturen. Vaak doen ze zich voor als momentopnames afkomstig uit een ogenschijnlijk veel groter verhaal. De werken van Madani verleiden de toeschouwer de ontbrekende elementen van dat verhaal zelf in te vullen en persoonlijke herinneringen en ervaringen op te roepen. Vrij associërend zal Zeqo vertellen over waar het werk haar aan doet denken, waarbij zij verder gaat dan alleen informatie over Madani’s kunstenaarspraktijk.

Arnisa Zeqo studeerde kunstgeschiedenis en wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Samen met Laurie Cluitmans realiseerde zij recentelijk de tentoonstelling 'He Disappeared Into Complete Silence: Re-reading a Single Artwork by Louise Bourgeois' in Museum De Hallen Haarlem. Ze is medeoprichter van RONGWRONG, een kunstruimte op de benedenverdieping van haar huis in Amsterdam.

Deze tour is georganiseerd in het kader van het ‘Wat denk je dat je ziet’ programma met rondleidingen door representanten van verschillende disciplines en professionele achtergronden. De rondleiders verwoorden hun visie op de in SMBA tentoongestelde werken en verbinden hun gedachten aan persoonlijke herinneringen en kennisdomeinen. Op deze wijze brengen de rondleidingen verschillende facetten van de kunstwerken ter sprake en moedigen ze deelnemers aan om actief aan de discussie over het werk mee te doen. De rondleidingen zijn georganiseerd voor kunstprofessionals én voor een breed publiek. SMBA presenteert ‘Wat denk je dat je ziet’ in samenwerking met Raoul Zöllner, student aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.