BijlmAIR - Linda-Maria Birbeck

Cover

De nieuwe IKEA-slogan voor het komende jaar, ?Thuis: de belangrijkste plek ter wereld? lijkt uitgekozen te zijn voor de portretten van alleenstaande minderjarige asielzoekers door Linda-Maria Birbeck.

Het decor voor de foto?s zijn de showrooms van IKEA in Amserdam Zuidoost. Birbeck koos voor IKEA omdat deze omgeving vanwege haar uniformiteit wereldwijd herkenbaar is en bekend staat als dé westerse vorm van interieurinrichting. De riante, boordevolle kamers staan in schril contrast met de werkelijke huisvestingssituatie van de asielzoekers. Toch komen de portretten zeer natuurlijk over en lijken de AMA?s er prima op hun plek. Hun droom om in Nederland te wonen en deel uit te maken van de westerse maatschappij komt in de foto?s subtiel tot uiting.

Linda-Maria Birbeck (1974, Zweden) studeerde fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en woont en werkt in Amsterdam. Werk van haar was eerder dit jaar al in SMBA te zien in de fotografietentoonstelling ?Capricious?. De tentoonstelling ?Cover? in CBK Zuidoost is het resultaat van haar periode als artist-in-residence van BijlmAIR.

Te zien van 12 t/m 31 oktober, Bijlmerdreef 119, Amsterdam. De opening is op 11 oktober om 17.00 uur.

Zie ook www.cbkzuidoost.nl

?Cover? is mede mogelijk gemaakt door SAMAH, IKEA en het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.