Performance Allard van Hoorn - 031 Urban Songline

Datum: woensdag 29 juni, 19.30 - 20.30 uur

('031 Urban Songline' wordt 29 juni live gespeeld tussen 19.30 en 20.30 uur. De installatie is daarna nog te zien en te horen op donderdag 30 juni)

Ter gelegenheid van de sluiting van SMBA aan de Rozenstraat presenteert Allard van Hoorn de performance en tweedaagse tentoonstelling ‘031 Urban Songline’. Het is een vervolg op zijn langer lopende onderzoeksproject ‘Urban Songlines’. Met ‘Urban Songlines’ brengt Van Hoorn de stedelijke ruimte in kaart door de topografie van de plek te vertalen naar muziek. Hiervoor laat hij zich inspireren door de traditie van de Songlines, een traditionele methode gebruikt door Australische Aboriginals om het landschap in kaart te brengen, spiritueel te bezielen en te beheren.
lees verder..

Publiek debat: Diversiteit, kritiek, en de sluiting van het SMBA

Georganiseerd door Herbert Ploegman & K?unstlicht: ?Tijdschrift voor Beeldende Kunst, Beeldcultuur, en Architectuur

Datum: 14 juni, 19.30 uur
Locatie: SMBA
Taal: Engels
Reserveren: toegang is gratis, reserveren verplicht. Aanmelden kan via info@tijdschriftkunstlicht.nl, onderwerp: SMBA.
lees verder..

Parasite Lottery

A Collective Experiment Proposed By Wok The Rock And Casco

Datum: 14 juni, 19.00 uur
Taal: Engels
RSVP: mail@smba.nl
Meer info: www.parasitelottery.com

Deelnemende organisaties: Casco, Das Spectrum, Platform BK en SMBA.

Muziek in samenwerking met Frau (Leilani Hermiasih)

Parasite Lottery is een eerste aanzet voor een collectieve loterij voor Nederlandse kunstorganisaties en hun gemeenschappen. Het is een initiatief van kunstenaar Wok The Rock, ontwikkeld in samenwerking met het Casco-team.
lees verder..


Play SMBA 5: Cracking the Frame Presents

Film & Talk: Screening 'Maripa Fatu' van Lonnie van Brummelen & Siebren de Haan gevolgd door een gesprek tussen de kunstenaars en schrijver en filmhistorica Helen Westerik binnen het programma Cracking the Frame Presents

Datum: Vrijdag 6 mei, 16.00 - 18.00 uur
Voertaal: Engels
Toegang: gratis

“Yu fufuu mi koni tyai gwe” (je komt mijn kennis te stelen) is een Surinaams gezegde dat verwijst naar de overdracht van kennis. In het bijzijn van andere gasten van Cracking the Frame Presents gaan kunstenaars Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan hier dieper op in; dit onderwerp maakt onderdeel uit van hun huidige onderzoek in het tropische regenwoud van Oost-Suriname. Ook vertonen ze Maripa Fatu — een studie ter voorbereiding van hun aankomende speelfilm.
lees verder..

BELL invites: JAM

Zaterdag 19 maart 2016
Locatie: SMBA
Tijd: 17.00 – 22.00 uur
(Met een conversatieprogramma door de University of Colour van 17.00 - 19.00)

De tentoonstelling BELL invites vormde de afgelopen weken een plek voor actieve participatie waar collectieve muurschilderingen, discussiegroepen, dansinterventies en DJ-sessies plaatsvonden in samenwerking met het HipHopHuis, Rotterdam; en in partnerschap met de University of Colour, Amsterdam.
lees verder..