Boekpresentatie 'Militant Bourgeois'

29.5.2007

Als slothoofdstuk van het project ‘Militant Bourgeois. An Existentialist Retreat’ van kunstenaar Chris Evans vond op 29 mei 2007 de presentatie plaats van de gelijknamige publicatie. Naast een gesprek tussen Evans en Jelle Bouwhuis, curator van SMBA, gaven deze avond ook een aantal kunstenaars die in de Retraite hebben verbleven, een presentatie van werk dat tijdens hun verblijf tot stand kwam.

De presentatie was de afsluiting van het omvangrijke project van Evans in samenwerking met SMBA, die bestond uit een tentoonstelling in de expositieruimte en het residentieproject in Amsterdam Westpoort. Uiteindelijk zijn bijna twintig kunstenaars in retraite gegaan. Vrijwel allen beschouwden deze periode als zeer productief. Onder anderen Kaleb de Groot, Joris Lindhout, Anja Sijben, Niels Vis en Pedro Bakker hebben werk getoond dat zij tijdens hun verblijf hadden vervaardigd.

Het boek bevat behalve beeldmateriaal ook drie essays, van Alex Farquharson, Robert Garnett en Jan Verwoert. De vormgeving is door Stuart Bailey. Militant Bourgeois is reeds in SMBA verkrijgbaar voor Euro 15,-