Scenographies Paneldiscussie: Change of Scene

Donderdag 14 november, 20.00 - 22.00 uur

Nu voor 'Scenographies' het einde nadert, zal in een paneldiscussie een aantal van haar cruciale vragen worden onderzocht. Deze vragen kwamen naar voren tijdens het project waarin zowel de toekomst van het SKOR-archief als de bredere praktijk van openbare kunstopdrachten centraal staat. Het panel bestaat uit professionals uit het culturele veld die direct en indirect te maken hebben gehad met de geschiedenis van SKOR, maar die ook op andere manieren ervaring hebben met de wijze waarop kunst functioneert buiten de bestaande instituties. Gestoeld op specifieke voorbeelden zal de discussie draaien rondom kwesties als beleid, noties van 'nut' en urgentie, alsmede de duurzaamheid van verschillende benaderingen. De belangrijkste vraag: wat is de 'nieuwe opdracht' voor het archief en de ermee verbonden tentoonstelling?

Deelnemers: Jeroen Boomgaard, Tom van Gestel, Kerstin Niemann, Jorinde Seijdel, Jeremiah Day. Gemodereerd door Clare Butcher.

------------------------------------------------------

Afbeelding: Pagina 13 van SKOR Codex (2012): een tijdscapsule van binair gecodeerde opnamen en geluidsbestanden gegenereerd in reactie op het leven van en de cultuur rondom SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte, door La Société Anonyme