Right About Now

28 augustus 2007

Als slotstuk van de mede door SMBA georganiseerde lezingenreeks Right About Now: Art and Theory since the 1990s, die in 2006 plaatsvond, verschijnt binnenkort de lang verwachte tekstbundel bij uitgeverij Valiz. Het uitgangspunt van het Right About Now-project is de constatering dat de grote verscheidenheid van kunst over de afgelopen vijftien jaar maar mondjesmaat van theoretische reflectie en historische context is voorzien. Geheel anders was dat in de voorafgaande decennia. In de jaren negentig lijkt vooral de kunst zélf, en de ervaring die zij oplevert, centraal te staan. Uiteraard is ook deze ‘kunst-zonder-theorie’ theoretisch te duiden en te historiseren.

In Right about Now: Art and Theory since the 1990s wordt door een internationaal gezelschap van gerenommeerde auteurs als Claire Bishop, Nicolas Bourriaud en Hal Foster, samen met nieuwkomers in het veld, een uitdagende poging gedaan de kunst en theorie van de afgelopen jaren wél samen te brengen. Leidraad voor hun betogen vormen zes actuele thema’s, zoals The Body, Engagement, Documentary Strategies en Money.

Datum en tijdstip van de boekpresentatie worden binnenkort bekend, zie www.rightaboutnow

Editors: Margriet Schavemaker, Mischa Rakier / Design: Esther Krop, Amsterdam 184 pages, 24 x 17 cm, paperback, English, October 2007. In cooperation with UvA, W139, SMBA, Stedelijk Museum; supported by Prins Bernhard Cultuur¬fonds, Mondriaan Foundation; ISBN 978-90-78088-17-2, € 19,50 www.valiz.nl