Nina Fischer & Maroan el Sani – Blind Spots

De publicatie Nina Fischer & Maroan el Sani - Blind Spots is de eerste grote oeuvrecatalogus van het Berlijnse kunstenaarsduo Nina Fischer (1965) en Maroan el Sani (1966). Sinds eind jaren negentig zijn zij als duo internationaal actief met hun op specifieke locaties geënte installaties en film- en fotoprojecten. De werken focussen op de restanten van de modernistische samenleving en op de wijze waarop die zich in het huidig tijdsgewricht manifesteren. Als een van de eersten richtten zij daartoe in hun werk de aandacht op voorbeelden van modernistische architectuur en de daaraan verbonden ideologieën. Daarnaast tekenen hun film- en fotowerken zich door onmiskenbare referenties aan de neo-avantgardistische cinema van onder anderen Antonioni, Pasolini en Tarkovski. Deze combinatie resulteert in een haarscherpe analyse van het deficit van het modernisme na de val van de Berlijnse muur en het daaropvolgende ideologische vacuüm.

In Nina Fischer & Maroan el Sani ? Blind Spots worden negen grote projecten van het kunstenaarsduo besproken door verschillende theoretici, curatoren en critici. Stedelijk Museum Bureau Amsterdam is samen met de kunstenaars initiatiefnemer van de publicatie en tevens een van de uitgevers.

Bestellen

Titel: Nina Fischer & Maroan el Sani ? Blind Spots

Redactie: Jelle Bouwhuis, Nina Fischer en Maroan el Sani.

Inleiding: Gabriele Knapstein.

Bijdrages: Jennifer Allen, Nada Beros, Anthony Bond, Jeroen Boomgaard, Jelle Bouwhuis, Marc Glöde, Boris Groys, Hou Hanru, Nicolas Trembley, Krystian Woznicki. Taal: Engels / Duits.

Omslag: 200 p. / gebonden /

soft cover / 24 x 33 cm / kleurillustraties /

Verkoopprijs: 30,- ? /

ISBN: 9783905829181

Uitgave: Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, Galerie Eigen+Art Berlin, Yamaguchi Center of Arts and Media (YCAM), Japan

Jaar: 2008