BijlmAIR - Amalia Pica

Samen met het Centrum Beeldende Kunst Zuidoost ontwikkelde Stedelijk Museum Bureau Amsterdam het residentieproject BijlmAIR in het stadsdeel Zuidoost. Elke residentie wordt afgesloten met een presentatie.

Kunstenares Amalia Pica ontwierp gedurende haar verblijf het project ?Grayscale?. In ?Grayscale? gebruikt Pica foto's van regenbogen, of delen daarvan, die zij heeft gekregen van personen die dit natuurverschijnsel, vaak toevallig, op foto vast hebben gelegd.

De afbeeldingen worden als zwart-wit posters geprint en vervolgens als collages op verschillende locaties in Amsterdam Zuidoost geplakt, zodat zij samen weer een complete regenboog vormen. De foto?s vormen zo elk een soort puzzelstukje. De regenboog verwijst bij Pica niet alleen naar het aloude symbool van hoop. ?Grayscale? speelt met het idee van de wens om gelijk te zijn en het recht je te uiten als individu. Door de regenboog en haar kleurenspectrum in zwart wit af te drukken probeert Pica het cliché dat een regenboog hoop symboliseert van een nieuwe laag te voorzien. In het CBK worden posters van ?Grayscale' onder bezoekers verspreid.

24 augustus - 22 september

Opening: 24 augustus 17 ? 19 uur

Locatie: CBK Zuidoost, Bijlmerdreef 119


Amalia Pica (1978, Argentinië) woont en werkt in Amsterdam. Van 2004 ? 2005 studeerde zij aan de Rijksakademie. Werk van Pica was onder andere te zien in groepstentoonstelling ?We All Laughed at Christopher Columbus? in SMBA, zomer 2006.

BijlmAIR is een project van Centrum Beeldende Kunst Zuidoost en Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. Info: www.cbkzuidoost.nl