Militant Bourgeois naar IPS in Birmingham
20/12/2006

De tentoonstelling ‘Chris Evans – Militant Bourgeois: An Existentialist Retreat’, die in juni in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam was te zien, reist in vrijwel zijn geheel door naar de International Project Space in Birmingham.

Het centrale werk van de tentoonstelling is de grote houtkachelsculptuur, die tot half december integraal onderdeel was van de retraite op locatie in Westpoort. SMBA ontving vele aanmeldingen voor een verblijf in de existentialistische retraite, maar deze konden niet alle gehonoreerd worden. Uiteindelijk zijn vijftien kunstenaars de confrontatie met het primitieve en ongesubsidieerde ‘residentie’ aangegaan. SMBA is nog aan het inventariseren wat hun verblijf heeft opgeleverd en of het mogelijk op enig moment aandacht te besteden aan de resultaten. Bij de opening van de tentoonstelling in Birmingham verschijnt een publicatie, onder redactie van Chris Evans zelf en vormgever Stuart Bailey. Het boek bevat behalve teksten over het project ook foto’s van de tentoonstelling in SMBA, van de retraite op locatie en van werk dat er is gemaakt.

De tentoonstelling in International Project Space duurt van 18 januari tot en met 17 februari. IPS is een onderdeel van het Bournville Centre for Visual Arts.

Meer informatie:

www.internationalprojectspace.org


Nieuws Archief

2007

2006

Lucy Stein wint prijzen
20/12/2006
Militant Bourgeois naar IPS in Birmingham
20/12/2006